En toen was er een plan...

Oooooh, zijn jullie ook zo aan het genieten van de zomer en alle clichés die het met zich meebrengt? Wijntjes, feestjes en lekker eten? Ik hoop het! Ik gun iedereen een gevoel van ontspanning. Ik kan het nu gelukkig zelf ook ervaren. Want... De kogel is door de kerk! Na weken in afwachting van allerlei gesprekken, mailtjes en belletjes over mijn diploma 'probleem', want dat is de boosdoener in dit verhaal, is het duidelijk wat het gaat worden aankomend jaar. Geen officiële Master maar een eigen 'Master'. Deze heb ik samen met Katrien Verheijden opgesteld. Allemaal eigen initiatief. Dat houd in dat we gekeken hebben welke lessen voor mij een toevoeging zijn voor aankomend jaar. Dit naar aanleiding van mijn persoonlijk ontwikkelingsplan wat ik heb geschreven. Dat wordt mijn handboek. Hier zijn vier richtlijnen uitgekomen en daar hebben we mensen bij gezocht waar ik graag van wil leren.

Geen officieel papiertje maar wel heel doelgericht werken aan m'n ambities. Eigenlijk leer ik alles wat ik tijdens de officiële Master zou willen leren en het is zelfs nóg beter want persoonlijker kan ik het niet krijgen. Gelukkig is de kunst een vakgebied waarin een papiertje niet alles zegt en gaat het er om dat je nieuwe inspirerende leeromgevingen voor jezelf creëert en hóe je daar mee omgaat en je je ontwikkelt ligt bij jezelf. Het duurde even voordat ik besefte wat ik eigenlijk heb gecreëerd en als ik er goed over nadenk zijn dat de volgende dingen: ik heb bevestiging gekregen in m'n talent, ik krijg de begeleiding van degene die ik als hoofdvakdocent had opgegeven, ik kan alles kiezen wat ik belangrijk vind, het potje wat ik normaal vanuit de master zou krijgen krijg ik nu alsnog alleen nu in lening bij m'n ouders en ik krijg les van de mensen die bij mij passen, wat wil je nog meer? Niets! Ik ben zelfs van plan m'n onderzoek te doen. Gewoon omdat het kan en omdat ik het leuk vind. Blijkbaar is dit wat het moet zijn. Wat het me gaat opleveren kan ik nu nog niet weten en wil ik nu ook nog niet weten. Ik ben gemotiveerd en nieuwsgierig en dat zijn mijn drijfveren. Zoals altijd snap je later waarom dingen lopen zoals ze lopen en ben voor nu heel blij dat ik door kan. Dit kan trouwens alleen maar door alle naasten op mij heen. Die de bomen in het bos van onzekerheid weg halen en mijn hand vast pakken en fluisteren dat het goed komt. Dankbaar ben ik dat is ze heb! Ik ga nu lekker vakantie vieren, bijkomen, schrijven en genieten van het thuis zijn. Beloven jullie mij dat jullie deze zomer ook dingen doen waar je gelukkig van word? Tip van mij: koop het boek Big Magic van Elisabeth Gilbert. Ik heb hem net uit en ik vond het inderdaad magisch! Joe!


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square