Drukke tijden!

Jeetje, het voelt alweer eeuwen geleden dat ik iets heb geschreven en eigenlijk is dat ook zo. Ik ga jullie snel bijpraten!

De laatste tijd was gekkenhuis en wat ben ik bevoorrecht om het leven te leiden wat ik leid. Ik geniet elke dag intens van de dingen die ik mag doen. Ook al heb ik nu wallen tot op de grond. Het is het allemaal waard.

Ik ben afgelopen weken met twee muzikanten en een zanger de repetitie periode van Orpheus in gegaan. We maken een voorstelling over verlies en de liefde. Ontzettend bijzonder en voor mij een super leuke en leerzame test om uit mijn comfortzone te gaan. Niet netjes maar rauw. Dát kenmerkt deze voorstelling, die geïnspireerd is op de mythe van Orpheus en muziek van Xenakis. Als je het niet kent zoek het op, het is onwijs interessant. Ward Reijmerink, degene die afstudeert aan de Master T.I.M.E aan het koninklijk conservatorium in Den Haag in samenwerking met muziektheaterensemble de Veenfabriek in Leiden, regisseert dit stuk en ik mag hele toffe dingen doen. Robbert Bijnen is mijn tegenspeler. Als je niets te doen hebt 17 en 18 juni kom langs in de Leidse Schouwburg. We spelen 6 keer!

Ook heb ik 25 mei auditie gedaan voor de Master of Music, richting muziektheater en hoofdvak zang op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Een onmogelijk idee maar iets in mij zei dat ik dit moest proberen. Deze Master bied namelijk geweldige mogelijkheden. Samen met Eliane Feijen heb ik alles op alles gezet om een mooie, goede auditie neer te zetten. Ik moest vier liederen zingen en een uitgebreid persoonlijk ontwikkelingsplan inleveren. Hierin moest je vermelden wat je droom is, waar je jezelf ziet over 5 jaar, je ideeën voor een onderzoek, waarom je deze master wilt doen etc. Deze is uiteindelijk 16 pagina's lang geworden. Even voor het idee. Ik heb hier mijn tanden in gezet en ben hier weken intensief mee bezig geweest. Het voelde heerlijk om hard te werken en in het diepe te springen. Ik was tot op de puntjes voorbereid. De auditie ging fantastisch. Voor het eerst in m'n leven als performer (oké, tijdens de try out van mijn afstudeervoorstelling voor de academie had ik het ook) voelde ik alles samen komen. Een schot in de roos. De liedjes, het spelen, de plek en de mensen. Ik voelde alleen maar liefde. Ik zong Quiet, Leven van de Wind, Jaloezie en Heerlijk alleen. Dat het leven magisch is bewijst het verhaal bij het laatste liedje. Heerlijk alleen is van Dames voor na Vieren. Twee vrouwen die ik al heel lang geweldig vind. Ik had de maandag voor mijn auditie de hele dag dat lied gezongen met mijn pianist. Helemaal gebroken stond ik die avond achter de bar te werken in Carré. Ik stond op de after party van Van der Laan & Woe en hoorde 'Twee bier graag!'. Ik keek op. Het was één van de twee vrouwen van Dames voor na Vieren. Perplex tapte ik twee bier en dacht in mij zelf; toeval bestaat niet en kreeg kippenvel. Er ontstond een heel mooi gesprek over het lied, Koningstheateracademie en mijn auditie en ze wenste me alle succes van de wereld. Eigenlijk wist ik toen al dat met zoveel liefde die ik mocht ervaren, het goed zou komen. Een dag na m'n auditie werd ik al gebeld dat ze me heel graag wouden hebben en dat ze heel enthousiast waren. Helaas was mijn diploma het probleem. Voor deze Master heb je een HBO Bachelor muziek nodig en die heb ik niet. Daarom moest ik een week daarna de tweede ronde muziektheater meedoen om te kijken wat mijn niveau was qua muziektheorie en dans. Ik had teveel achterstand om in de stromen in de vakopleiding en ik was te eigen. Ik heb begeleiding aangeboden gekregen en eind deze maand ga ik op de koffie bij degene die ik als hoofdvakdocent had opgegeven. Hele spannende tijden dus en ik ben druk aan het kijken wat de opties zijn en of er ergens misschien een mogelijkheid is verkort m'n HBO te halen. Een grote deur staat al open en nu moet ik vertrouwen hebben dat het kleine deurtje ook open gaat. De deur die mij precies brengt waar ik moet zijn. Ik moet zeggen dat dit een enorme les is in het ontspannen en het blijven vertrouwen. Ik blijf duimen en proberen. Ik ben iig gemotiveerder dan ooit!

Naast deze hectische periode doe ik nog meer leuke dingen. Zo mag ik weer als vanouds zingen op een event van Maatje op Maat op 24 juni in Zwolle en zijn de lessen bij de Toneelmeester heel leuk. Helaas een paar moeten missen wegens m'n auditie maar ik kan het iedereen aanraden. Ook de masterclass van Ivana Chubbuck was fantastisch. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor hoe mooi en inspirerend dat was. Af en toe moet ik mezelf knijpen en ik besef me maar al te goed dat mijn leven nooit saai is.

Zo, ik heb genoeg getypt. Dan ga ik nu even ontspannen, tot snel!

Joe!


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square