Update!

Oké, ik had beloofd om jullie op de hoogte te houden van alle nieuwe dingen waar ik mee bezig ben dus dat ga ik bij deze ook doen!

Om te beginnen zit ik nu in een onwijs drukke periode. Druk maar wel met hele toffe dingen.

Ik ervaar steeds meer hoe fijn het is een jaar te hebben waarin je alles zelf kunt inplannen. Ik voel me op dit moment ook net een spons die van alles opneemt en steeds meer mag leren. Tuurlijk is het hard werken. Ik heb de komende weken ongeveer drie afspraken op een dag staan. Daardoor zit ik gemiddeld 1,5 uur per dag op de fiets omdat mijn afspraken verspreid zitten en ik net buiten het centrum woon. Dit houd me eigenlijk alleen maar scherp en actief. Het vraagt wel energie en focus. Het is een zoektocht in vertrouwen en je laten leiden door wat er op je pad komt. Gelukkig heb ik een baantje in Carré die deze zoektocht volledig snapt en stimuleert. Erg fijn.

Eergister heb ik samen met twee oud klasgenootjes vele koppen koffie achterover geslagen en gebabbeld over een nieuw theaterprogramma wat we willen ontwikkelen. Het is altijd een uitdaging om vanuit niets te beginnen. Dat vraagt heel veel geduld, veel schrijven en brainstormen. Het begint met een verlangen iets te maken en dan ga je ideeën spuwen. We zijn maar begonnen met de vraag wat ons uniek maakt en welk voordeel we hebben wat ons onderscheid van de rest. Dat is de kern en nu gaan we de komende weken heel veel schrijven, in de zomervakantie een weekendje in een hutje op de hei zitten én nog meer maken. Wat ons doel is houden we nog even geheim, dat we ervan genieten is een feit!

Alsof ik nog niet genoeg koffie's op heb deze week heb ik er gister nog 1 gedronken. Dit keer met een collega van mij. Hij studeert af aan de Master Muziektheater T.I.M.E. Een samenwerking tussen het Koninklijk Conservatorium en Muziektheaterensemble de Veenfabriek.

Ik ben één van de twee spelers die mee mag doen met dit onwijs gave project. We spelen op 17 en 18 juni in Leiden. Volgende week stappen we in onze creatie modus en gaan we samen maken. Ik hou jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en hoop jullie te zien in juni.

Na het einde van mijn opleiding aan de Koningstheateracademie vond ik het belangrijk om door te gaan met lessen volgen. Vandaar dat mijn focus hier ook ligt. Naast zanglessen van Rein en Eliane, waar ik ontzettend veel voldoening uithaal, begin ik 17 mei met de acteerlessen bij de Toneelmeester (www.detoneelmeester.nl) in Amsterdam. Een zes weken durende workshop opgericht door Hugo Konings. Spannend en gaaf en het lijkt me inspirerend te leren in een nieuwe omgeving.

Ook volg ik lessen bij een heerlijk, liefdevol mens genaamd Cindy Bell. Ze helpt me op mijn pad en dat vanuit liefde en de passie voor het vak maar ook als mens.

Ik leer steeds meer waar m'n kracht ligt en ook zeker m'n zwakte en merk hoe fijn het is iemand te hebben die je hierin begeleid en je volledig snapt. Dat is zeldzaam. Ik vind dat er meer mensen vanuit deze toewijding moeten werken. Ze is sinds kort Vocalcoach bij Vocalcenter dus als je opzoek bent naar een goede zangdocente die werkt vanuit oprechtheid, liefde en passie, meld je aan!

Verder ga ik 21 en 22 mei naar een workshop van de Amerikaanse acteercoach Ivana Chubbuck. Ze heeft gewerkt met grote namen als Brad Pitt, Sylvester Stalone en Jim Carry. Ze is de auteur van The Power of the Actor. Een manier van acteren vanuit je eigen bagage. Dit gebaseerd op menselijke psychologie en gedragstherapie. Ik kan niet wachten twee hele dagen (van 9:00 tot 18:00, wauw!) in Amsterdam haar techniek in actie te zien.

Benieuwd wie ze is en wat ze doet? Bekijk dit interview:

https://m.youtube.com/watch?v=XOVPMV5wgv4

Als laatste moeten jullie voor me duimen 25 mei. Dan ga ik iets doen wat best eens bepalend kan zijn voor mijn toekomst. Ik kom hier als het allemaal doorgaat ook op terug! Steek iig een kaarsje voor me aan, oké?

Als allerlaatste: geniet van 5 mei. Geniet van je vrijheid. Zonder vrijheid is er niets, wees dankbaar en vier het feit dat wij het voorrecht hebben te kunnen doen wat we willen, cheers!

Doei!


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square