Schrijver 

THE BENEVOLENT SOUL - POEMS

 

In december 2019 is Jessica's eerste gedichtenbundel gepubliceerd! 

 

Het is een bundel geworden met 50 Engelse gedichten onder de naam ‘The Benevolent Soul’, wat staat voor de ultieme naaste. De vormgeving is gedaan door Joke Schat en de illustraties zijn gemaakt door Elisabeth Ruijgrok (www.elisabethruijgrok.nl). Het boekje wordt uitgeven door uitgeverij Bewust Zijn (www.uitgeverijbewust-zijn.nl) onder leiding van Frank Janse. De gedichtjes zijn kort, intiem, krachtig en kwetsbaar.

 

Met deze gedichtjes wilt Jessica de lezers uitdagen hun eigen ‘Benevolent Soul’ te vinden. Volgens haar is deze zoektocht namelijk de essentie van je bestaan en dus heel belangrijk.

 

Jessica is begonnen met het schrijven van gedichten na haar reis naar Chicago in oktober 2017. Dit is een transformerende trip voor haar geweest. In het vliegtuig onderweg naar huis heeft ze een diepere essentie van eenzaamheid ervaren, niet wetende dat dit het begin was van een periode van transformatie en helderheid. Met als uitkomst deze gedichtenbundel. Deze zoektocht staat centraal in haar werk.

Er is een artikel geplaatst op de site van &C onder het kopje ‘&C Talent Stage'. De link naar dat artikel vind je hier:

HOUSE OF AWARENESS

Jessica is sinds kort verbonden als schrijver bij het platform House of Awareness. Een prachtig platform wat zich bezig houd met zingeving en spiritualiteit.

Jessica zal met regelmaat haar blogs en gedichten via HoA gaan delen. 

Benieuwd naar het interview wat reeds is geplaatst? Check de link hieronder:

 

VISIE ALS THEATERMAKER EN SCHRIJVER

Ik heb het verlangen als kunstenaar mensen met hun diepste vuur te verbinden om zo hun tastbare vorm te vinden waardoor ze vanuit hun grootste potentieel kunnen leven. Ik heb mijn tastbare vorm gevonden in het kunstenaarschap, dat is mijn kleur.

 

'Als kunstenaar heb ik het vermogen een verbindende factor te zijn voor mensen om met hun eigen creatieve hart in aanraking te komen want dat gun ik iedereen. Dat is dan ook mijn missie. Wanneer dit lukt, ben ik en gelukkig mens.'

 

In mijn werk ga ik, samen met mijn publiek, deze zoektocht aan: hoe kom ik in contact met wat ik écht wil uitdragen? En hoe durf ik dat? Wat is mijn eigen kleur? En hoe kunnen we verbinden?

 

Dit hangt allemaal met elkaar samen: je hart is immers de stem van je ziel. Als het ene hart blauw uitdraagt, de ander groen en de ander rood - allemaal uniek - hoe worden we dan één? Elk mens heeft iets unieks uit te dragen. De kunst is je kleur te blijven verfijnen.

 

'Ik wil dat mensen zich na het zien van mijn voorstelling of het lezen van mijn werk gerustgesteld en verbonden met zichzelf voelen.'

 

Ik wil mijn publiek meenemen middenin dat kloppend hart waar we ons - met al die verschillende kleuren – samen in bevinden; daar waar het warm is, waar het brandt, waar het vertrouwd voelt, soms heel eenzaam en af en toe zó oogverblindend fijn. Binnenin dat gekleurde hart gaan we samen op reis. Vanuit het overstijgend aspect: uiteindelijk willen we als mens allemaal overwinnen.

 

Er is een Zuid Afrikaanse filosofie genaamd ‘Ubuntu’ wat staat voor de intentie waarmee men leeft en hoe men in het leven staat. Vooral gericht op de relaties en toewijding tussen mensen onderling.

 

Het gaat uit van de gedachte ‘Ik ben wat ik ben door wat wij allen zijn’. Desmund Tutu heeft dit destijds prachtig verwoord. Het is een gegeven wat ik vaak gebruik als houvast in mijn werk. Uiteraard probeer ik dit ook mee te geven aan mijn leerlingen. 

WAARMAKER

Op 27 juni 2019 speelde Jessica in een uitverkocht Badhuistheater in Amsterdam haar showcase WAARMAKER.

Onder leiding van Nienke van der Ploeg (regie), Lian Muller (zang) en een waanzinnige band bracht ze eigen materiaal ten gehore. 

In WAARMAKER vertelde Jessica over de doelen die ze voor zichzelf heeft gesteld en over de dingen in haar leven die ze wanhopig probeert te laten slagen. Uit het hoofd, vanuit het hart liet ze haar publiek toe in haar kwetsbaarheid en vertelde ze over de dingen die ze heeft ontdekt. 

'Jessica is en militair op missie, een absolute strijder, af en toe een zeurend kind maar bovenal voelt ze zich een waarmaker. Tijdens een muzikale reis, afgewisseld met persoonlijke verhalen vertelt ze wat dat inhoud, een waarmaker zijn.

 

Muziek

NOPP

 

Samen met Lian Muller maakt Jessica deel uit van NOPP.  

De dames schrijven elektronische Nederlandstalige triphop. Jessica schrijft de teksten en Lian de muziek. Ook zingt Jessica op de tracks, samen met Lian.

NOPP is dit jaar geselecteerd voor de selectie van Nieuwe Elektronische Waar 2019. Dit is een platform waar tien producers voor worden uitgekozen en een jaar lang coaching krijgen. Door deze selectie behoren de dames tot de top tien beste producers van Oost Nederland. 

Dit jaar zijn de dames geselecteerd voor de BurgerBeurs 2020. Een intensief talentontwikkeling traject waarin de ze worden begeleid in hun muzikale carrière. Artiesten zoals rappers Snelle en Potr gingen hen voor. 

Komend jaar zal hun debuutalbum worden gelanceerd.

Nieuwsgierig? Klik op de knop voor de link naar de website van NEW of beluister hun muziek op Spotify!

Overig

LESGEVEN

FanWork Musicals 

 

Sinds mei 2017 is Jessica verbonden als zangdocent bij FanWork Musicals in Amsterdam en Leidsche Rijn. Hier geeft ze zangles aan verschillende leeftijdsgroepen.

In juni 2018 maakte ze samen met collega Maartje van der Heijden haar regiedebuut met de voorstelling ‘Met ons is niets mis!’ Gespeeld door de 15+ groep uit Amsterdam. De voorstelling werd opgevoerd in de Amstelveense Schouwburg.

Meer informatie over FanWork? 

Bransz

Naast FanWork is Jessica sinds september 2019 ook werkzaam als speldocent bij Branzs in Wageningen.

Hier verzorgd zij de acteer (en zang) lessen aan verschillende groepen. 

Voor meer informatie over Bransz kunt u klikken op de link hieronder: